Ziekteverzuimbeleid

Naast de salaris- en pensioenadministratie moet een werkgever ook voldoen aan het ziekteverzuimbeleid van de Wet Poortwachter. Goede afspraken met uw werknemer hierover doet u al bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst. In praktijk is al veel gebleken dat het UWV regelmatig een loondoorbetalingsverplichting neerlegt bij de werkgever wegens onvolledig dossier. Dit zijn onnodige kosten.
 
Wij hebben de juiste kennis in huis en kunnen voor totale begeleiding zorgen van uw zieke werknemer. Toch kan een derde nooit de gehele ziekteverzuimactiviteiten van u overnemen. U als werkgever heeft dagelijks direct contact met de werknemer. Uiteraard betekent dit dat een goede (zakelijke) verstandhouding met uw werknemer erg waardevol is. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend.
 
Bent u een ondernemer die gefocust is op het ondernemen en ervaart u “probleempjes” van werknemers als een last, dan is het raadzaam om iemand binnen uw bedrijf verantwoordelijk te maken voor bepaalde taken. Wij kunnen hierbij een nuttig adviesinstrument zijn